Zázračné bobule: znížia tlak, detoxikujú a posilnia imunitu!

Dajte si zopár bobuliek čierneho superovocia denne a budete fit. Pomôže vám zbaviť telo škodlivých látok a ochráni vás pred voľnými radikálmi. Navyše má mnoho pozitívnych zdravotných účinkov, a to vďaka veľkému množstvu vitamínov a minerálov. Tento prírodný zázrak sa nazýva aronia melanocarpa a pestuje sa u nás na Slovensku!

Isto máte aj vy dni, keď sa cítite byť unavení a bez života. Možno sa na vás lepí každá choroba, neustále vás bolí hlava alebo vás trápia žalúdočné ťažkosti. S týmito problémami môžete skoncovať raz-dva a dokonca bez liekov. Jednoducho zaraďte do svojho jedálnička aróniu.

Superplodina pre zdravie

Arónia či ľudovo jarabina čierna má veľkú liečivú moc. Rozumie si s vaším imunitným systémom a dokáže ho účinne stimulovať v boji proti vírusom a baktériám. Svoje miesto má aj pri liečbe chronických ochorení, ako sú bronchitída, Parkinsonova choroba či rakovina.

Tento prírodný zázrak obsahuje bioflavonoidy, ktoré zlepšujú pevnosť a pružnosť ciev a pomáhajú pri liečbe hemoroidov či kŕčových žíl. Pravidelná konzumácia arónie, hlavne 100% bio šťavy, účinne znižuje krvný tlak. Produkty z nej sú tiež jedným z najefektívnejších pomocníkov pre zdravie štítnej žľazy. Sú totiž bohaté na jód, ktorý vám zabezpečí aj krásny, pevný chrup.

Recept na krásu a detox

Vďaka vysokému množstvu antokyanínov, teda prírodných tmavých farbív, arónia urýchľuje hojenie rán. Antokyaníny majú aj protizápalové účinky a stimulujú detoxikačný proces pečene. To znamená, že z vášho tela odstránia všetky škodliviny. Ideálnym receptom na detox je dopriať si každý deň za hrsť sušených plodov arónie a skombinovať ich s 50 ml šťavy.

Konzumácia arónie má však aj estetické výhody, ktoré ocenia hlavne dámy. Zlepšuje pružnosť kože, čím zabezpečuje jej mladistvý vzhľad. Stačí, keď si každé ráno do svojho smoothie či kaše primiešate aróniový prášok. Rovnaký účinok majú aj čerstvé či sušené plody, ktoré skvelo chutia s müsli. Na osladenie môžete použiť sirup z agáve alebo kvalitný med.

Kde si ju kúpite

Na detox aj pre zdravie odporúčame jesť aróniu pestovanú na Slovensku. Výhodou je to, že jej produkcia podlieha prísnym kritériám. Máte tak istotu, že sa na váš stôl dostávajú len skutočne kvalitné kúsky v bio kvalite. Biofarma ZAMIO sa pestovaniu arónie venuje už niekoľko rokov. V letných mesiacoch, keď arónia dozrieva, tu ponúkajú čerstvé plodiny. Po zvyšok roka si môžete čierne bobuľky dopriať v mrazenej forme. Arónia je totiž jediné ovocie, ktoré mrazením nestráca svoje výživové a nutričné hodnoty.

Ak chcete svojim chuťovým pohárikom dopriať niečo špeciálne , rozhodne siahnite po hotových produktoch z arónie. Vyrábajú ich priamo na biofarme ZAMIO. Odporúčame kvalitné 700 ml 100% šťavy a bio sušené plody v 500g , 250g alebo pre celú rodinu v 5 kg balení , no rozhodne by ste mali vyskúšať aj sypané čaje a smoothie prášok. Neoľutujete! Navyše všetko dopravia až k vám domov. Objednávajte na www.zamio.sk.

Related Post