Drevený dizajn s ARLI (www.arlistore.com)

Drevo patrilo už od ranej histórie človečenstva medzi najpoužívanejšie materiály vôbec a to v takmer každej oblasti. V dnešných dňoch sa rozširujú oblasti, v ktorej si drevo nachádza svoje využitie. Medzi dizajnérmi je kvalitné drevo veľmi obľúbeným prvkom a stretnúť sa s ním môžete už aj pri výrobe kabeliek. V ARLI máme drevo veľmi radi a plne si uvedomujeme jeho krásu a jedinečnosť. Preto sme začali približne v polovici roka 2015 vyvíjať nové svietidlá, aby sme pri ich výrobe všetko toto uplatnili.

Dostupnosť dreva a nenáročnosť na techniky jeho spracovania ho od počiatku zaradili medzi obľúbené materiály pri výrobe nástrojov a zbraní. Je jasné, že, keď ľudia nevedeli spracovať kov, nemali na výber. To však nemení nič na tom, že ešte na prelome 18. storočia neboli drevené zbrane prežitkom. Pri dreve je okrem spomenutých vlastností dôležitá aj váha, ktorá v porovnaní napríklad s bronzom, či meďou vychádza veľmi výhodne. Dizajnovému použitiu dreva dali najjasnejšie kontúry Číňania. Kto by nepoznal známych čínskych drakov, či typické prvky ranej čínskej architektúry. Napadlo Vám aj Feng Shui? Čínsky “dizajnér” Lu Ban vo svojej knihe zanechal veľmi dôkladné inštrukcie o spracovaní dreva a nástrojoch, ktoré používal. Tento pán sa dá považovať za jednu z najdôležitejších postáv ranej histórie spracovania dreva. Pár historikov však tvrdí, že texty pochádzajú až z dôb o 1500 rokov neskôr. Čo je teda pravda zrejme isté nie je, ale obsah tejto knihy je aj v dnešnej dobe veľmi zaujímavý a poučný, to najmä pre ľudí, ktorí sa o drevo zaujímajú.

V dnešnej dobe postupne ľudské ruky nahrádza stroj. Stroje, pochopiteľne, umožňujú prácu s drevom s vysokou presnosťou a dizajnom, ktorý by ľudské ruky len veľmi ťažko napodobnili. Ako sme už viackrát spomínali, ARLI prinesie na trh nové druhy svietidiel, ktoré využijú práve predností, ktoré stroje majú. Svietidlá by mali byť v predaji v priebehu novembra 2015 a v prvej várke sa bude jednať o 2 nové druhy svietidiel z dreva. Postupne po zdokonalení výrobného procesu budú svietidlá s unikátnym dizajnom pribúdať v menších časových intervaloch. Chceme z ARLI vybudovať ešte silnejšiu značku s osobitým dizajnom, ktorý si nájde svoje miesto medzi lacnými čínskymi svietidlami v obchodoch, ale aj medzi kvalitnými kúskami svietidiel od významných značiek.

Nezmeškajte novinky na: www.arlistore.com

Svietidlá ARLI z dreva Prototyp svietidla ARLI z dreva

Related Post