• Čo získam?
  • Reklamný článok zadarmo s možnosťou troch odkazov!
Pridaj článok zadarmo

Súboj šéfkuchárov vo filetovaní a najväčšia grilovačka lososov

05/05/14

Už po štvrtý raz si na gastrofestivale Grilliada v Banskej Bystrici profesionálni kuchári vybavení filetovacím nožom a pinzetou na kosti zmerajú svoje sily vo filetovaní čerstvých päťkilových lososov. Následne ich priamo v grillaréne ugrilujú aj pre vaše potešenie. Budete pri tom?
Tlačová správa

Už 4. ročník METRO Majstrovstiev SR vo filetovaní čerstvého lososa sa uskutoční v sobotu 17. mája o 14.00 v parku SNP v Banskej Bystrici, už tradične ako jeden z vrcholov obľúbeného gastronomického festivalu plného chutí, vôní a grilovaných dobrôt. Výkony dvadsiatky súťažiacich kuchárov ohodnotí odborná porota zložená z gastronomických odborníkov a zástupcov spoločnosti METRO. Hodnotiť sa bude podľa medzinárodných pravidiel, zaváži kvalita filety bez kosti a kože (trim E), výťažnosť, čistota pracoviska a, samozrejme, čas. Víťaz, ktorý za rýchlosť aj kvalitu svojej práce získa najviac bodov, sa bude môcť tešiť z atraktívnej prvej ceny v podobe zájazdu pre dve osoby do Nórska, vrátane návštevy lososej farmy.

„Finančný výťažok z akcie bude, rovnako ako časť nafiletovaných lososov, venovaný na dobročinné účely. Lahodného nórskeho lososa si môžu diváci prísť vychutnať do stánku METRO, kde bude šéfkuchár Vojto Artz so svojím tímom ponúkať aj množstvo ďalších špecialít,“ láka Martin Jaroš, communications manager spoločnosti METRO, ktorá je najväčším obchodníkom s rybami v Európe a čerstvých lososov dodáva aj do súťaže.

Príďte sa pozrieť na najväčšiu lososiu udalosť sezóny!

Čo je to „TRIM E“?
Dokonale nafiletovaný losos musí byť rozrezaný na 2 rovnaké filety, pričom oddeliť je potrebné hlavu, brušné a chrbtové kosti, chvost a kožu. Fileta musí byť dokonale zbavená aj ostatných kostí a očistená aj od brušného a chrbtového tuku.

Viac článkov tohto autora. >

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /www/doc/www.napis.sk/www/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273