Arganový olej vyrobený priamo v Maroku v najvyššej kvalite a čistote

Maroko je jedinou krajinou na svete, kde rastie strom Argania Spinosa (argania trnitá), z ktorej sa vyrába unikátny originálny BIO arganový olej.

Pre marocké ženy je arganový olej, vďaka svojmu jedinečnému zloženiu, po stáročia skutočným prírodným elixírom mladosti, zdravia a krásy.

Arganový olej má úžasné liečivé účinky, kvôli ktorým sa arganovému oleju hovorí „marocké, alebo tekuté zlato”. 100% arganový olej priamo z Maroka je rastlinný olej získavaný z plodov marockého stromu argánie tŕnistej ( Argania spinosa ).

Arganový olej bol tradične používaný v gastronómii, kozmetike, a pri liečbe rôznych ochorení. BIO arganový olej sa podľa spôsobu výroby delí na dva druhy: kozmetický a potravinársky. Obidva druhy arganového oleja sa vyrábajú odlišným spôsobom a líšia sa od seba vôňou, sfarbením a mierne aj obsahom účinných látok.

BIO Arganový olej obsahuje 80% esenciálnych nenasýtených mastných kyselín, najmä Omega 9 a Omega 6. 100% BIO arganový olej má niekoľkonásobne vyšší antioxidačný potenciál ako olivový olej. Pravý arganový olej obsahuje karotenoidy, fytosteroly a skvalen.

Kozmetický pravý 100% arganový olej zlepšuje regeneráciu buniek, pomáha proti infekciám a nachladeniu, zmierňuje zápaly, stimuluje krvný obeh. Arganový olej  priaznivo pôsobi na pokožku i vlasy.

BIO arganový olej sa vyznačuje aj nezvyčajne vysokým množstvom vitamínov A, E a F. Takmer zázračné účinky tohto výlučne prírodného produktu prispievajú k dobrému zdraviu a ochrane pokožky pred škodlivými vplyvmi znečisteného životného prostredia.

certifikovaný arganový olej

Svojím zložením a chuťou je BIO arganový olej nezastupiteľný v gastronómií. Gastronomický arganový olej dodáva jedlám jemnú orechovo-sladkastú chuť.

Arganový olej potravinársky sa vyrába z pražených jadier plodov stromu argania spinosa, jadrá sa pražia pri stálej teplote, aby sa zjemnila horká chuť plodov, výsledkom je príjemná oriešková chuť bez straty vitamínov a účinných látok.

arganový olej potravinársky arganový olej gastronomicky arganovy olej

  • prírodný vitamín E – alfa-tokoferol – vitamín rozpustný v tukoch. Je silný antioxidant, chráni pred pôsobením voľných radikálov, pomáha udržovať v pokožke optimálnu hladinu esenciálnych mastných kyselín a vitamínu A. Výrazne znižuje vznik zápalov a zjazvenia. Arganový olej obsahuje 2-3 násobok prírodného vitamín E, než akýkoľvek iný prírodný zdroj
  • prírodné karotenoidy – rastlinné pigmenty rozpustné v tukoch, chrániace oči a kožu pred UV žiarením a pôsobením voľných radikálov.
  • nenasýtené mastné kyseliny – človek ich získava len prostredníctvom stravy alebo kože. Sú to stavebné látky potrebné k dobrému fungovaniu bunkových membrán, sú dôležité pre udržanie zdravej pokožky a zabraňujú strate vlhkosti a predčasnému starnutiu.
  • prírodné fenoly a fenolové kyseliny
  • squalene

ZLOŽENIE ARGANOVÉHO OLEJA POTRAVINÁRSKEHO

  • 19g     nasýtené mastné kyseliny
  • 35g     polonasýtené mastné kyseliny
  • 45g     nenasýtené mastné kyseliny
  • 0g       glucidy
  • 46,2% omega 9
  • 35,5% omega 6
  • 0,1%   omega 3
  • Og       sodík
  • O,7g    vitamín E (tocopheroly )
  • Energia 828 kcal, 3400 kjoul

Related Post